סגנון חיים

טיפול בקוליטיס

בין הסימפטומים המרכזיים של קוליטיס, שהיא מחלת מעי דלקתית כרונית, ניתן לציין שלשול. לעיתים השלשול מלווה בצואה דמית והיווצרות של כיבים במעי. המחלה לרוב מלווה בכאבי בטן. בשורות הבאות נסקור טיפול בקוליטיס, שיכול לסייע מאוד לאיכות חייהם של החולים.

טיפול בסטרואידים, כן או לא

בתור טיפול בקוליטיס, הרופאים עשויים להמליץ על תרופות ממשפחת קורטיקוסטרואידים. מדובר במשפחה של תרופות שמשמשות לטיפול כללי בדלקות והפחתת כאבים. על פי מצבו של החולה, את התרופה הזאת ניתן לקבל בצורה פומית או בזריקות. ההשפעה של התרופה הזאת יחסית מהירה וטובה. יחד עם זאת, צריך להיוועץ עם הרופא ולנקוט זהירות בשימוש יתר בתרופה. טיפול תרופתי ממושך מסוג זה עלול להביא לתופעות לוואי כגון בצקות, עליה במשקל, בריחת סידן והיחלשות עצמות.

דיכוי מערכת החיסון

דרך נוספת של טיפול בקוליטיס, נשענת על גישה שונה. ידוע כי המחלה שייכת למשפחת המחלות האוטואימוניות. כלומר, למרות שהתסמין העיקרי הינו דלקת במערכת העיכול, הרי שהסיבה היא עוררות של מערכת החיסון. מסיבה לא ברורה, מערכת החיסון תוקפת את המעי כך שנוצרים כיבים ודלקת ולעיתים גם תסמינים נוספים. תרופות שמדכאות את פעילות מערכת החיסון, עשויות להביא להקלה ממשית בסימפטומים. גם בתרופות כאלה יש להשתמש בזהירות ורק על פי המלצת רופא.

טיפול בקוליטיס בהליך כירורגי

במידה ונוצר נזק מוגבר למעי, אם נוצרת חסימה או פיסטולות (נקבים או חללים במעי), יתכן שהרופא ימליץ על התערבות כירורגית. הליכים כירורגיים עשויים להינתן במקביל לטיפול תרופתי או לטיפולים אחרים. אך חשוב להוסיף כי טיפול משלים וטבעי עשוי לחולל שיפור משמעותי.

טיפול בקוליטיס בגישה התנהגותית ותזונתית

הפחתה ניכרת בתסמינים ושיפור ניכר באיכות החיים ובבריאות החולים ניתן להשיג על ידי גישה התנהגותית ותזונתית משולבת. למשל:

  • נמצא כי פעילות גופנית מתונה יכולה להשפיע לטובה.
  • בעלי משקל יתר, מומלץ להקפיד על דיאטה לירידה במשקל.
  • מומלץ להימנע מעישון, להפחית או להימנע מצריכת קפה וקפאין בכלל.
  • מומלץ להפחית סטרס על ידי פעילות כגון מדיטציה, הקשבה למוזיקה וכו'.
  • הפחתת צריכה של סיבים תזונתיים, שנחשבים כמעוררי פעילות מעיים.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן